UDRUGA OPĆINA U RH TRAŽI PRENAMJENU PRIHODA OD LEGALIZACIJE I KOMUNALNE NAKNADE
06. 03. 2016

Izaslanstvo Udruge općina u Republici Hrvatskoj u čijem sastavu je bio načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan razgovaralo je u četvrtak 3. ožujka s ministrom graditeljstva i prostornoga uređenja Lovrom Kuščevićem o problemima koji tište lokalnu samoupravu, a u nadležnosti su Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

– Među ostalima dotaknuta je raspodjela prihoda od komunalne naknade koji bi prema prijedlogu lokalne samouprave trebali u 50 postotnom dijelu biti trošeni namjenski, a u preostaloj polovini u skladu sa specifičnim lokalnim potrebama u svrhu podizanja kvalitete socijalne infrastrukture poput vrtića, škola, domova zdravlja, objekata koje koriste udruge, pojasnio je Slavko Prišćan, član Upravnog odbora UORH.

Kad je u pitanju Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, poznat kao zakon o legalizaciji, predložili smo da sredstva iz toga izvora budu u većem postotku dostupna lokalnoj samoupravi. Založili smo se i da Izmjene i dopune Zakona o građenju budu provedene na način da se pruži mogućnost produženja važnosti akata potrebnih za građenje, naročito u infrastrukturi, visokogradnji i niskogradnji, rekao je Prišćan.

Ministar Kuščević, inače donedavni načelnik općine koji poznaje funkcioniranje jedinica lokalne samouprave obećao je uzeti u obzir preporuke i sugestije lokalne samouprave i naglasio kako će pokušati osigurati sredstva u proračunu potrebna za komunalnu infrastrukturu.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO