2,5 milijuna kuna Općini Rovišće za projekt ZAŽELI
11. 07. 2019

Općina Rovišće je sklopila ugovor vrijedan gotovo 2,5 mil. kuna za još jedan važan projekt financiran iz EU fondova. U srijedu, 10. srpnja 2019., je u prostorijama Općine Rovišće općinski načelnik Slavko Prišćan potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom za projekt zapošljavanja žena ZAŽELI pod nazivom „DA- želim posao“. Općinski načelnik je istaknuo kako je ovo važan projekt za Općinu Rovišće jer će se znatno poboljšati životni uvjeti za 50 obitelji s područja općine, a to su 10 obitelji žena koje će biti zaposlene i 40 obitelji osoba o kojima će te žene brinuti. Priliku za zapošljavanje će dobiti 10 žena s općinskog područja, a naglasak je na zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih osoba koje će brinuti o 40 starijih i nemoćnih osoba, odnosno osobama koje se nalaze u nepovoljnom položaju. U Općinu svakodnevno dolaze upiti upravo o projektu ZAŽELI, pa načelnika posebno veseli što će Općina po potpisivanju ugovora krenuti sa provedbom istog.

Ministar Marko Pavić je pohvalio program Zaželi koji je prepoznat kao kvalitetan program od strane Europske komisije, a tome u prilog govori da su zemlje poput Austrije i Irske  izrazile želju za njegovom implementacijom.

Kako je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje istaknuo ovaj program Zaželi je Ministarstvo radilo u suradnji sa Zavodom zbog čega je upravo HZZ glavni partner u provedbi ovog projekta s obzirom da se radi o provedbi aktivnih mjera zapošljavanja.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO