U Ukrajini sam se susrela s medvjedom
15. 07. 2019

Ines Tomanek je radioamaterka, državna prvakinja već dvije godine za redom i dio hrvatske radioamaterske reprezentacije koja je predstavljala Republiku Hrvatsku na Svjetskom ARG prvenstvu za mlade prošle godine u Češkoj, a ove godine  u Ukrajini. Kao članica šesteročlane hrvatske reprezentacije natjecala se u konkurenciji sa 90 natjecatelja u 30 ekipa,a hrvatska reprezentacija je ostvarila 18 mjesto. Ines ističe kako su u Ukrajinu išli s ciljem da budu u top 15, ali je konkurencija bila prevelika, a natjecatelji u suparničkim ekipama koji se bave profesionalno ovom disciplinom imaju na raspolaganju daleko veće resurse u odnosu na našu reprezentaciju, čime je ovaj ostvareni rezultat zapravo izniman uspjeh.

  • Ovo natjecanje je bilo jako zanimljivo i uzbudljivo, prije svega jer sam se tijekom trke kroz šumu susrela s medvjedom iako ne baš u neposrednoj blizini, ali je to bila novost s kojom se do sada nisam susretala. Osim toga, dvije moje kolegice iz reprezentacije su se izgubile pa je organizator aktivirao ekipu za potragu koja je, srećom, uspješno završena. Kako od prošle godine imam osobnog iskustva sa takvom situacijom, smirivala sam našu voditeljicu i uvjeravala ju kako će sve proći dobro i da će biti pronađene. Pohvalili su me zbog moje smirenosti i sabranosti u nastaloj situaciji na što sam jako ponosna. – ispričala nam je Ines u dahu.
U Ukrajini sam se susrela s medvjedom

Ines ima velike planove za budućnost. Kako se voli baviti radioamaterstvom, cilj joj je iduće godine nastupiti na svjetskom prvenstvu u Sloveniji na koje je prijavljeno 400 natjecatelja, a nada se da će rezultati biti puno bolji u odnosu na prethodne godine, te navodi:

  • Kako bih što bolje predstavila Hrvatsku sljedeće godine, nastojat ću puno više trenirati, dati više od sebe jer znam da to mogu. Upravo zbog toga se sada u kolovozu spremam u Bugarsku u Jota kamp na usavršavanje i ovom prilikom zahvaljujem Općini Rovišće na sufinanciranju mog boravka u kampu, kao i na financijskoj podršci mom prošlogodišnjem nastupu na svjetskom prvenstvu. Iako znam jako puno o ARG-u i elektronici, želim proširiti svoje znanje i biti bolja iz godine u godinu.

Većini vršnjaka je želja da ljeto provedu na moru, a Ines radije provodi vrijeme u ARG kampu kako bi usavršila svoje znanje i ostvarila još bolje rezultate na budućim natjecanjima.

U Ukrajini sam se susrela s medvjedom

Općina Rovišće je prošle godine pomogla u financiranju Inesinog sudjelovanja na svjetskom prvenstvu u Češkoj, budući da su hrvatskoj reprezentaciji financijska sredstva ograničena te u većini slučajeva sami natjecatelji, odnosno roditelji financiraju veći dio sudjelovanja na istima. Tako je i ove godine općinski načelnik Slavko Prišćan donio odluku da Općina Rovišće pomogne tome da Ines ode u kolovozu u Jota kamp u Bugarsku kako bi se usavršila u nečemu što voli i u čemu ostvaruje odlične rezultate.

  • Iznimno sam ponosan na Ines koja već dvije godine za redom ostvaruje odlične rezultate kako na državnim, tako i na svjetskim natjecanjima, a u Općini Rovišće nastojimo uvijek pomagati i poticati ovakve rezultate neovisno o disciplinama o kojima se radi. Drago mi je da u današnje vrijeme, kada mladi sve više slobodnog vremena provode za računalima, ima onih koje zanima disciplina koja uključuje boravak u prirodi i snalaženje u vremenu i prostoru. Ines je ponos naše Općine i kad netko kao ona ulaže toliko volje, želje, entuzijazma i ljubavi u nešto, naša je obveza pomagati u ostvarivanju tih snova. – rekao je Slavko Prišćan.
U Ukrajini sam se susrela s medvjedom
 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO