Donacija PBZ-a Nogometnom klubu „Dinamo“ Predavac
02. 05. 2017

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb, uz prisustvo zamjenice župana Đurđice Ištef Benšić potpisao je Ugovore o donaciji PBZ-a Bjelovarskom centru za razvoj civilnog društva i Nogometnom klubu „Dinamo“ Predavac.

Ugovore su potpisali Željko Pavleković, predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva i Marko Radić, predsjednik Nogometnog kluba „Dinamo“ Predavac.

Naime, riječ je o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije koje su potpisane Sporazumom između bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb Bože Prke. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Tim povodom su i potpisani Ugovori s Bjelovarskim centrom za razvoj civilnog društva i Nogometnim klubom „Dinamo“ Predavac. Tako će Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva dobiti donaciju od 12.500,00 kuna koju će iskoristiti za rad s mladima, ali i za opremanje prostora sportskog centra „Park sport“.

Inače, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva osnovan je 2006. godine i ima šest stalnih članova, te pedesetak vanrednih članova koji rade na razvoju civilnog društva. Ujedno je i jedna od najjačih udruga u Bjelovaru koja ponajviše radi s mladima, a od svog osnutka do danas proveli su mnogo građanskih akcija i projekata. Jedan od najvrjednijih projekata kojeg valja spomenuti je projekt Informativni centar za mlade „Like“ u vrijednosti od 70.000,00 kuna, dok je Županija sufinancirala s 10.000,00 kuna. Tim sredstvima uređen je prostor za mlade, kupljena su dva računala i osiguran besplatan pristup Internetu.

Nogometni klub „Dinamo“ Predavac dobit će donaciju od 15.000,00 kuna koju će iskoristiti za opremu i rad s najmlađima.

Nogometni klub „Dinamo“ Predavac osnovan je 1959. godine i otada uspješno okuplja brojne članove. Danas broji čak 125 članova, raspoređenih u pet kategorija. Njihovi seniori natječu se u 4. Međužupanijskoj ligi, u kojoj su osim naše županije i Koprivničko-križevačka te Virovitičko-podravska županija.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO