Svečano obilježen Dan Općine Rovišće
02. 05. 2017

Obilježavanje Dana Općine Rovišće započelo je obilaskom radova na području općine, a nakon toga održana je Sveta misa u crkvi Presvetoga Trojstva i polaganje vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Povodom Dana Općine održana je i svečana sjednica koju su uveličali brojni gosti. Tim je povodom sve nazočne pozdravio načelnik Slavko Prišćan koji je sve prisutne upoznao sa svime onime što se radilo i što se napravilo u općini  u proteklih godinu dana.

– Tu je općinska investicija i investicija BB voda za vodovod u Rovišću, Kraljevcu i Kovačevcu. Ostalo je još riješiti Žabjak i Gornje Rovišće u pravcu Domankuša. Da bi se riješila kanalizacija potrebno je još puno sredstava, ali ušli smo u aglomeraciju kako bismo kroz skoro vrijeme riješili i to. Općina Rovišće u samom centru je kao maleni gradić i ima sve potrebno za mještane. Nastavit ćemo i sa izgradnjom nogostupa u pravcu Tuka, te nogostupa u centru Predavca, nedavno smo riješili nogostup prema groblju u Rovišću, i brojna druga asfaltiranja, a tu je i plan nogostupa prema izlasku iz županije. Asfaltiran je i niz cesta u vlasništvu Općine Rovišće, planirano je povlačenje sredstava iz EU fondova za cestu prema Prekobrdu. Nabavljene su i unificirane kante za komunalni otpad, postavljeni zeleni otoci. Uređene su željezničke stanice u Rovišću i Žabjaku, te autobusne stanice. Uređena su groblja u Rovišću i Predavcu, okoliš oko crkve sv. Vida u Predavcu i crkve Presvetog Trojstva u Rovišću. Županija je uredila unutrašnjost ambulante u Rovišću, a Općina će urediti okoliš ambulante do sredine lipnja. Radili smo na povećanju energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama i na zgradama naših udruga. U planu su i škole u Kraljevcu i Predavcu, te centralna škola u Rovišću. Uredili smo i vatrogasne domove, i jako smo zadovoljni sa suradnjom s našim vatrogascima, a uređen je i Centar udruga u Rovišću. Donesen je Strateški plan razvoja Općine od 2015. do 2020., usvojen je akcijski plan energetske učinkovitosti, izrađena je dokumentacija za deset nerazvrstanih cesta na području općine, rekao je načelnik Prišćan i dodao da želi zahvaliti svima na suradnji na ovim projektima i vijećnicima s kojima je radio u protekle četiri godine.

– Nadam se da ćemo i dalje dobro surađivati, a mještanima želim sretan Dan općine i gostima ugodan boravak.

Čestitke povodom Dana općine uputio je i župan Damir Bajs, koji je uvodno također pozdravio sve nazočne goste.

– Kada govorimo o rezultatima, najveća općina u našoj županiji, s nekim dobrim pokazateljima posebice gledajući na broj stanovnika, napravila je pomak u infrastrukturi, društvenom životu i sve onom što znači živjeti u općini Rovišće. Nadam se da je Županija uvijek bila dobar partner u svim projektima. Puno puta sam bio s razlogom i povodom u Općini, i drago mi je da smo mogli sudjelovati. Radimo na nizu stvari, od vodoopskrbe do prometnica. Zahvaljujem se Općini na nizu drugih aktivnosti i zajedničkoj potpori, i nadam se da ćemo i dalje surađivati. Svim nazočnima također želim ugodan dan u Rovišću – poručio je župan Damir Bajs.

U ime državne vlasti nazočnima se obratio i državni tajnik Marko Pavić, kao izaslanik ministra rada i mirovinskog sustava Tomislava Ćorića.

– Naše Ministarstvo itekako je partner svim Općinama jer želimo potaknuti zapošljavanje u manjim sredinama i ostanak mladih ljudi u istima. Rado ćemo se odazvati i dodatno predstaviti osobno te mjere. Potičemo inovativne projekte i lokalna partnerstva za zapošljavanje, a imamo i otvoreni natječaj za različite inicijative. Ono što želim poručiti je da u nama imate partnera, a mogu zaključiti da ste kao Općina veoma uspješni. Zahvaljujem na pozivu, čestitke vama i svim vašim sugrađanima za Dan općine, i želim vam puno sreće – rekao je Marko Pavić.

Goste je također pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Heged, u ime načelnika i gradonačelnika to je učinio načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali, te saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Miro Totgergeli.

Svečanoj proslavi su uz župana Bajsa i državnog tajnika Marka Pavića, te ostale govornike nazočili i izaslanici mađarske općine Somogyvár, brojni gradonačelnici i načelnici iz Bjelovarsko-bilogorske županije, umirovljeni general Mile Ćuk, te predstavnici vojske, policije i sudbene vlasti. Na kraju svečanosti, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Heged uručili su Povelju Općine Rovišće prečasnom Mihelu Gojaniju, upravitelju Župe Presvetog Trojstva u Rovišću, kao javno priznanje Općine Rovišće za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog, kulturnog i društvenog života od značaja za Općinu Rovišće.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO