Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan predsjednici RH skrenuo pozornost na probleme ruralnih sredina
29. 06. 2016

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s Upravnim odborom Udruge općina na čelu s predsjednikom udruge Đurom Bukvićem i tom su prigodom načelnici općina informirali predsjednicu o akutnim problemima hrvatske lokalne samouprave. Na sastanku je sudjelovao i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan ujedno i  član upravnog odbora Udruge općina i predstavnik bjelovarsko-bilogorske županije.

„Razgovor se vodio na temu reforme lokalne samouprave, a mi smo tražili od predsjednice pomoć kako bi što lakše i na što jednostavniji način mogli povlačiti sredstva iz fondova EU. Moja pitanja predsjednici su bila vezana uz odlazak mladih s ruralnih područja, kako mlade zadržati na ruralnim područjima, a ne da mladi odlaze u velike gradove i inozemstvo jer će nam sela ovim tempom uskoro biti pusta“ – kazao je Prišćan.

Druga stvar za koju je Prišćan tražio pomoć od predsjednice vezana je uz porezne reforme koje idu na štetu jedinica lokalne samouprave. „Zadnjih godina svaka porezna reforma koja se dogodila išla je na štetu manjih općina. Mi svake godine imamo sve veća opterećenja, a sve manje financijskih sredstava. Decentralizacija ide, ali ne ide fiskalna decentralizacija“ – rekao je Prišćan. Kako izraditi strategiju razvoja ruralnih područja još je jedna tema koju je Prišćan spomenuo predsjednici Grabar Kitarović. „ U vijestima sam drugi dan čuo da je to predsjednica spominjala tako da se nadam da nismo bili uzalud na sastanku te da će naš razgovor bar u nekom djelu uroditi plodom“ – zaključio je Prišćan.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO