Nastavak radova važnih za razvoj Općine Rovišće
25. 05. 2020

Iako je pandemija korona virusa usporila cijeli svijet, radovi na gradilištima u Općini Rovišće su se nastavili uz poštivanje svih uputa nacionalnog stožera civilne zaštite. U nastavku donosimo neke od njih, a izvođač ovih radova je komunalno poduzeće u vlasništvu Općine Rovišće – Komunalac Rovišće d.o.o.

Ovih dana su se zahuktali radovi na mjesnom groblju u Rovišću gdje se radi na kompletnoj izmjeni ograde oko groblja te proširenju parkirališta. Mještanima će se ovime omogućiti lakši pristup groblju, posebice za vrijeme sahrana i velikih blagdana kada se na groblju u isto vrijeme nađe veliki broj ljudi. Općinski načelnik je istaknuo kako će se ovi radovi na groblju provoditi u dvije ili čak tri faze jer se radi o poprilično izdašnoj investiciji, te da se već neko vrijeme pokušava pronaći najbolje rješenje problema premalog parkirališnog prostora oko groblja.

Nastavak radova važnih za razvoj Općine Rovišće

Promet u Općini Rovišće poprilično je gust te se zbog sigurnosti u prometu svih mještana, a posebice onih najmlađih, posvećuje puno pažnje izgradnji nogostupa i pješačkih staza. U Predavcu na Trgu hrvatskih graničara, nastavlja se sa izgradnjom pješačke staze sve do ulice Stjepana Radića, a u izradi je i projektna dokumentacija za nogostupe prema Kraljevcu te prema Podgorcima. „Za sve ove investicije se u Općini Rovišće uvijek pokušava pronaći i dodatni izvor financiranja pa se uz pomno praćenje javnih poziva ministarstava gotovo uvijek pronađe javni poziv na koji se projekti mogu kandidirati. Svaka takva subvencija raznih ministarstava pomaže Općini Rovišće da uz ograničena općinska sredstva brže završi planirane velike investicije koje omogućuju svim mještanima sigurniji i kvalitetniji život.“ – naglašava općinski načelnik Slavko Prišćan.

 
 
  Vijesti - Sve