Općina Rovišće obilježila 25. godina svoga postojanja
26. 04. 2018

Svečano obilježavanje Dana Općine Rovišće započelo je obilaskom radova na području općine, a nakon čega je održana je Sveta misa u crkvi Presvetoga Trojstva. Već tradicionalno uslijedila je molitva za poginule hrvatske branitelje kod spomenika gdje su brojni uzvanici zapalili svijeće.

Općina Rovišće obilježila 25. godina svoga postojanja

U 12.30 sati započela je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rovišće koju su uveličali brojni gosti.  Tim je povodom sve nazočne je pozdravio predsjednik vijeća Luka Markešić, nakon čega je općinski načelnik Slavko Prišćan  sve prisutne upoznao sa svime onime što se radilo u općini  u proteklih godinu dana, najprije se osvrnuvši na rezultate lokalnih izbora.

– Svjesni važnosti infrastrukture gradili smo nogostupe i ceste kako bismo povećali sigurnost , najprije najmlađih sudionika u prometu, ali i svih ostalih mještana. U suradnji sa županijom obnavljali smo županijske ceste – cestu u Tuku je u 100% iznosu financirala Županijska uprava za ceste, dok je u one u Kraljevcu i Gornjem Rovišću Općina zajedno sa Županijskom upravom za ceste financirala u omjeru 50:50. Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti i preko 20 km nerazvrstanih cesta i poljskih putova koje je Općina uredila u proteklih godinu dana, a sve kako bi poljoprivrednicima olakšala pristupe poljima. Krajem protekle godine je uz državnu cestu DC28 postavljeno 116 LED svjetiljki na rasvjetne stupove zbog povećanja sigurnosti u prometu, ali i uštede električne energije. Ulagalo se u proširenje društvene zgrade u Predavcu, a sve kako bi umirovljenici, Vatrogasna limena glazba Predavac ali i svi mještani najbrojnijeg naselja imali adekvatan prostor za druženje i brojne druge namjene kojeg sada tamo nema. Radilo se na uređenjima domova i okoliša u svim naseljima općine, radile su se višenamjenske površine kako bi djeca imala adekvatan prostor za druženje, sport i zabavu. Općina brine o svojim najmlađima na način na sufinancira njihov boravak u dječjim vrtićima, ne samo u Rovišću, već i u vrtićima u Bjelovaru jer u našem vrtiću nema dovoljno prostora za svu djecu zbog čega je u planu proširenje dječjeg vrtića. Osim sufinanciranja boravka u dječjem vrtiću, Općina sufinancira i program male škole. Istaknuo bih i odličnu suradnju sa županijom zahvaljujući kojoj će kroz kompletnu energetsku obnovu proći PŠ Predavac, OŠ Rovišće – matična škola i sportska dvorana te PŠ Kraljevac, a ukupna vrijednost ovih investicija premašuje 17.300.000,00 kn.  U narednom razdoblju imamo velike planove pa nam je tako kroz Program ruralnog razvoja odobreno 1,3 mil kuna za građenje nerazvrstane ceste Predavac-Prekobrdo, ali i 7,5 mil kuna za gradnju Kulturnog centra Rovišće. U sklopu tog programa planiramo kandidirati i projekt gradnje Vatrogasnog centra Rovišće. Trudimo se što više iskoristiti fondove Europske unije pa smo se tako kandidirali i na program – ZAŽELI samostalno ali i u suradnji sa LAG-om Sjeverna Bilogora gdje bismo trebali zaposliti 20 dugotrajno nezaposlenih žena s područja naše općine, rekao je načelnik Slavko Prišćan i dodao da želi zahvaliti svima na suradnji kako na realiziranim projektima tako i na budućim projektima, ali i svim vijećnicima i načelnicima u ovih 25 godina jer su svi zajedno stvarali ovakvu općinu kakva je općina Rovišće sada.

Čestitke povodom Dana općine uputili su brojni govornici: Načelnik općine Velika Pisanica – Fredi Pali, načelnik općine Kalinovac Danijel Zvonar koji se obratio skupu u ime Udruge Općina Republike Hrvatske, mađarski saborski zastupnik i predstavnik Općine Somogyvar Joshka Mohring, saborski zastupnik Miro Totgergeli,  župan Damir Bajs, a na kraju se skupu obratio izaslanik predsjednika vlade RH i ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić.

Općina Rovišće obilježila 25. godina svoga postojanja

Na samom kraju svečane sjednice podijeljena su javna priznanja temeljem Odluke o dodjeli javnih priznanja  Općine Rovišće donesenoj na 5. sjednici Općinskog vijeća održanoj 19. travnja 2018.godine.

Tom Odlukom dodijeljena su slijedeća javna priznanja – POVELJA OPĆINE ROVIŠĆE  dr.sc. Tomislavu Ćoriću, ministru zaštite okoliša i energetike te prof.dr.sc. Željku Romiću predstojniku Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog, kulturnog i društvenog života od značaja za Općinu Rovišće.

  • PLAKETE OPĆINE ROVIŠĆE, za osobit doprinos u razvoju Općine Rovišće dodijeljene su:
  • OPG-u Džolan iz Rovišća,
  • Leonardu Škrnjugu, učeniku 5.razreda Osnovne škole Rovišće,
  • Davorki Jug, članici lađarske ekipe Nereide – Zdravko Jug otac,
  • Markici Dragiću, članu lađarske ekipe Argonauti,
  • Radoslavu Rajiću, članu lađarske ekipe Argonauti,
  • Mateu Vinkoviću, članu lađarske ekipe Argonauti i
  • Loreni Zrilić, članici Rukometnog kluba „Bjelovar“, aktualnog državnog prvaka

Početak svečane sjednice, izvedbom državne himne, ali i kraj svečane sjednice uveličala je i operna pjevačica Kristina Anđelka Đopar izvedbom skladbe „U boj, u boj“ finale opere „Nikola Šubić Zrinski“ Ivana pl. Zajca.

Općina Rovišće obilježila 25. godina svoga postojanja
 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO