OPĆINA ROVIŠĆE UKLJUČILA SE U SUSTAV E -NOVOROĐENČE
21. 10. 2022

Općina Rovišće sa Ministarstvom pravosuđa i uprave potpisala je Sporazum kojim se uključila u sustav e-Novorođenče – uslugu koja između ostalog, omogućuje podnošenje zahtjeva Općini Rovišće radi ostvarenja prava na novčanu pomoć po rođenju djeteta.
Slijedom navedenog, od  23. listopada 2022. godine roditelji mogu zahtjev za novčanu pomoć po rođenju djeteta podnijeti:
•    prilikom prijave novorođenog djeteta u matični ured, u kojem slučaju će matičar upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te, ukoliko ispunjavaju uvjete, putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti Općini Rovišće zahtjev na rješavanje,
•    prijavom u sustav e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče u svega nekoliko klikova.
Prednost podnošenja zahtjeva za ostvarenjem prava na novčanu pomoć po rođenju djeteta putem usluge e-Novorođenče je što roditelji (više) ne moraju dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani kroz usluge e-Novorođenče. Uvjeti Općine Rovišće odnosno iznosi potpore za novorođenčad ostaju nepromijenjeni. 

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO