Otvorena novoobnovljena ambulanta u Rovišću
09. 12. 2016

Radovi na obnovi ambulante u Rovišću vrijedni su 135 tisuća kuna

 

Župan Damir Bajs najavio je obnovu svih ambulanti na području Bjelovarsko-bilogorske županije i možemo potvrditi da je obnova krenula na nizu ambulanti.
Prva je već obnovljena i otvorena u Velikom Grđevcu, a danas je u Rovišću novoobnovljenu ambulantu otvorio župan Damir Bajs i načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan. I ovdje u Rovišću, župan na otvorenje nije došao praznih ruku već je poklonio televizor koji će biti postavljen u čekaonici ambulante kako bi građanima skratio vrijeme čekanja na pregled kod liječnika.

Prema riječima župana Damira Bajsa, radovi na obnovi ambulante u Rovišću vrijedni su 135 tisuća kuna, a riječ je o dva tima Opće medicine i Stomatološka ordinacija.
– Obnovom ove ambulante, djelatnici, ali i sami stanovnici općine dobili su zdravstveni standard primjeren 21. stoljeću. Tako je u novoobnovljenoj ambulanti postavljena nova stolarija, nova rasvjetna tijela, klimatizacijski uređaj, obojane su prostorije te osvježen ulaz u samu zgradu, rekao je Bajs i naglasio da stanovnici županije moraju imati jednaki zdravstveni standard kako u gradu tako i u ruralnim područjima.

Bajs je također istaknuo da na području Bjelovarsko-bilogorske županije ima 39 ambulanti u kojima naši građani dobivaju primarnu zdravstvenu zaštitu i koje će u naredne dvije godine prema planu Županije i Doma zdravlja BBŽ biti kompletno uređene i primjerene zdravstvenom standardu 21. stoljeća.
– Kada govorimo o uređenju ambulanti rekli smo da nećemo štedjeti sredstva već da ćemo dati jednu temeljitu rekonstrukciju i obnovu, a nakon toga ostaje redovno održavanje. Također, moram naglasiti da su ovi radovi priprema ordinacija za opremanje novom opremom. Naime, riječ je o natječaju za dobivanje europskih sredstava na koji će aplicirati Bjelovarsko-bilogorska županija kao predlagač. Natječaj je vezan za nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko tehničke opreme kako bi ordinacije uz uređen prostor imale i najsuvremeniju opremu i dijagnostiku. Veseli me i to, što naši liječnici traže opremu koju nisu imali kako bi pacijentima napravili usluge u svojim ambulantama. To znači da naši stanovnici neće morati za neke usluge ići u bolnicu, rekao je Bajs i dodao da će Županija financirati ne samo opremu već i edukacije liječnika ako je to potrebno.

Župan je također istaknuo da Bjelovarsko-bilogorska županija ima dobru suradnju i partnerski odnos s gradovima i općinama ne samo u uređenju okoliša i pristupa ambulantama već i u drugim projektima.
– Suradnja je odlična i zahvaljujem Općini Rovišće i načelniku Prišćanu na sudjelovanju u uređenju okoliša oko ambulanti, ali i na uključenosti u drugim projektima.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a posebno županu Damiru Bajsu zahvalio je i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan, istaknuvši da je obnova ambulante dokaz da Županija brine za svoje stanovnike.
– Uvijek smo radili neke sitne popravke koje su bile prijeko potrebne, a sada je već nešto drugo, uređena je unutrašnjost ambulanti, promijenjena je stolarija, a općina Rovišće je preuzela na sebe da će urediti prostor ispred kako bi on bio pristupačniji za mještane. Zaista sam sretan što je ovaj zajednički projekt u vrlo kratko vremenu realiziran na zadovoljstvo svih, a posebno mještana koji zdravstvenu zaštitu koriste često. Sada možemo reći da imamo ambulante primjerene zdravstvenom standardu 21. stoljeća, rekao je načelnik Prišćan i još jedanput zahvalio županu Damiru Bajsu na podršci u projektima.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO