Bjelovarsko-bilogorska županija kreće u obnovu i ambulante u Rovišću
11. 09. 2016

Općina Rovišće uskoro će dobiti odnovljenju ambulantu Doma zdravlja. Naime, u posjetu Općini Rovišće sa suradnicima, župan Damir Bajs je u četvrtak 1. rujna nakon sastanka s načelnikom Slavkom Prišćanom u općinskim prostorijama obišao i ambulantu, te porazgovarao s timom opće medicine i stomatološke ordinacije. Županija je, naime, odlučila ući u veliki projekt obnove 39 Domova zdravlja na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a jedna od njih će biti i rovišćanska.

-Osigurali smo sredstva za obnovu ambulanti primarne medicine, jer nam je osim velikih projekata bitno i da svi naši stanovnici imaju odgovarajuće uvjete u primarnoj skrbi. 39 ambulanti će u naredne dvije godine proći temeljitu obnovu. Ovisno o potrebama rješavat će se pitanje stolarije, krečenja, ugradnje klima uređaja, i ono što je najvažnije je da želimo izjednačiti zaštitu jer bilo da su naši mještani u ruralnim ili gradskim područjima, moraju imati isti standard. Ovo će biti sveobuhvatan projekt i priprema za 2017. godinu za koju je Županija ostvarila sredstva za opremanje ordinacija primarne medicine aparaturom potrebnom liječnicima opće prakse – najavio je župan Damir Bajs.

Župan Bajs podsjetio je kako su uz novoopremljene ambulante dodatan poticaj liječnicima da dođu raditi ovdje i dodatni sadržaji koji se nude uz zaposlenje, poput smještaja. Ambulante će se pak po županiji obnavljati jedna po jedna. Umjesto čekanja da se ukupan projekt riješi, raspisivat će se natječaji za opremanje ambulanti kako koja od njih bude obnovljena. S Općinama je pak dogovorena suradnja na riješavanju pitanja okoliša i pristupa samim ambulantama. To je bila i tema županovog sastanka s načelnikom Prišćanom.

-Na području općina dužni smo voditi brigu o svemu. Tako vodimo računa i o tome u kakvom je stanju ambulanta, jer je to na kraju i slika Općine. Ipak, prije svega nam je bitno da naši mještani imaju kvalitetnu primarnu zaštitu. Imali smo problema s odlascima i dolascima liječnika, s prelaskom pacijenata jer su to liječnici od njih tražili, te s pričama da će se ambulanta u Rovišću zatvoriti. Ova priča danas potvrđuje da to nije tako, i ljudi su uvidjeli da ima svakakvih priča i vraćaju se liječenju u svoju ambulantu. Općina pak ima odličnu suradnju sa Županijom. Dosta dugo smo razgovarali o ovoj obnovi, i dogovorili da će se u svojoj nadležnosti Županija pobrinuti za obnovu zgrade, a mi ćemo urediti pristup i prilaz za invalide te okoliš. Ovo je nastavak našeg dugog i dobrog partnerskog odnosa, i vjerujem da će posao biti obnovljen na zadovoljstvo svih naših mještana, rekao je načelnik Slavko Prišćan.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO