Priopćenje za javnost
13. 07. 2018

VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE ROVIŠĆE

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

DVD Predavac, prema Planu zaštite od požara Općine Rovišće, je jedno od dva operativna društva unutar VZO Rovišće koje mora biti u svakom trenutku spremno izaći na intervenciju. Zapovjednik DVD-a Predavac Tomislav Lovrić, 15. 6. 2016. godine, pismeno nas je obavijestio da DVD Predavac nije operativno sposobno zbog financijskih problema te je DVD Rovišće od tada preuzelo odgovornost za područje cijele Općine. Zbog same odgovornosti prema žiteljima Općine Rovišće  općinski načelnik i članovi općinskog vijeća tražili su, putem VZO Rovišće, od DVD-a Predavac izvješća o radu i financijska izvješća za prethodne tri godine koje nikada nisu dostavljena VZO. DVD Predavac je specifično vatrogasno društvo jer je jedino u Hrvatskoj koje je dobilo negativno mišljenje Državnog ureda za reviziju na temelju provedenog nadzora za 2015.godinu. Državni ured za reviziju je taj nalaz poslao u DORH na daljnje postupanje jer su otkrivene brojne nepravilnosti prilikom isplata sredstava bez vjerodostojne dokumentacije u vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna. Ova priča ima i svoj nastavak. Ovih dana šokirani smo viješću Trgovačkog suda u Bjelovaru o otvaranju stečajnog postupka za DVD Predavac zbog početnog duga od 113.620,31 kuna. Ukoliko ne dođe do podmirenja ovog dugovanja, Predavac bi mogao ostati bez vatrogasnog doma na način da postane privatno vlasništvo. Sami mještani znaju koliko su vremena i truda uložili u izgradnju tog doma zajedno sa Općinom Rovišće te brojnim drugim sponzorima. Zbog neodgovornog rada predsjednika DVD-a Darka Lovrića i članova upravnog i nadzornog odbora, DVD Predavac je doveden u ovu bezizlaznu situaciju. Čini nam se da članovi upravnog, ali i nadzornog odbora DVD-a Predavac nisu svjesni da su i oni odgovorni za nastalu situaciju u koju su možda nesvjesno uvučeni.

Od nezadovoljnih članova upravnog odbora DVD-a Predavac stižu informacije kako je proračun  DVD-a u zadnjih nekoliko godina oko 2 milijuna kuna godišnje, a DVD nema nekoliko stotina kuna mjesečno za podmirenje troškova električne energije te je čak došlo do isključenja.

Iz svega navedenog proizlazi sumnja u nezakonito i nesavjesno vođenje društva, ponajviše predsjednika, ali i pojedinih bliskih članova upravnog odbora. Rezultat takvog ponašanja mogao bi biti da nakon provedenog stečajnog postupka vatrogasni dom i ostala imovina smišljeno postanu privatno vlasništvo!

U Rovišću, 10. srpnja 2018.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO