Zajednički prema rješenju problema u ambulanti Doma zdravlja Rovišće
18. 01. 2016

Od ponedjeljka, 18. siječnja, svi pacijenti doktorice Slovaček bit će zbrinuti u ambulanti Doma zdravlja Rovišće. Naime, kartoteka pacijenata odnosno informatički program koji sadržava svu medicinsku dokumentaciju pacijenata u elektronskom obliku konačno je dostupan novoj doktorici Ivani Mikulan. To znači da problema s pisanjem recepata i uputnica više neće biti. Rezultat je to izvanrednog sastanka koji je na inicijativu načelnika Slavka Prišćana održan krajem prošlog tjedna sa zamjenicom župana Đurđicom Ištef Benšić, zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Ratkom Kovačićem, vršiteljicom dužnosti ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ljubicom Čaić, općinskim vijećnicima i predstavnicima Udruga umirovljenika.

Cilj sastanka je bio zajednički pronaći rješenje za nezavidnu situaciju u kojoj su se našli pacijenti doktorice Slovaček koja je krajem godine raskinula koncesiju s Domom zdravlja i prestala raditi u ambulanti Rovišće. Iako, Bjelovarsko-bilogorska županije ne namjerava dodjeljivati novu koncesiju, ambulanta Rovišće i dalje će imati dva liječnička tima, kazala je Ljubica Čaić v.d. ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.
To znači da sve dok se na raspisani natječaj za prijem u radni odnos doktora/ice obiteljske medicine za rad u ordinaciji Obiteljske medicine u Rovišću ne javi novi doktor ili doktorica, županijski Dom zdravlja će preraspodjelom radnog vremena osigurati dolazak raspoloživih doktora u ambulantu Rovišće.

Trenutno je rad u ambulanti organiziran na način da jedan liječnički tim radi od ponedjeljka do petka, a drugi svega dva dana u tjednu (utorkom i četvrtkom od 7 do 13 sati). Budući da to nije dovoljno za pružanje kvalitetne zdravstvene skrbi za gotovo četiri tisuće pacijenata s područja općine Roviće, Dom zdravlja se obvezao da će dodatnom preraspodjelom radnog vremena osigurati dolazak raspoloživih doktora na cjelotjedni rad u ambulantu Rovišće.

Ukoliko Dom zdravlja BBŽ ne ispoštuje dogovor sa sastanka i ne osigura kvalitetnu zdravstvenu skrb u skladu sa zakonom, načelnik Prišćan zatražit će sastanak s novim ministrom zdravlja, sve kako bi riješio problem stanovnika općine Rovišće.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO