IZ FRANCUSKE STIGLA vrijedna donacija vatrogasne opreme za DVD Rovišće
28. 03. 2018

Utorak 27. veljače, Općinu Rovišće je po drugi puta posjetio predsjednik „Groupe de Secours catastrophe Français“ Thierry VELU.  Ovoga puta je došao kako bi vatrogasnoj zajednici Općine Rovišće predao skupocjenu vatrogasnu opremu.

Shodno tome, u četvrtak 1. ožujka, održano je predstavljanje nove vatrogasne opreme, na kojem je Thierry VELU rekao:

Naime, krajem siječnja delegacija iz Francuske „Groupe de secours catastrophe Francais“ bila je u posjeti Općini Rovišće i Vatrogasnoj zajednici Općine Rovišće i potpisan je višegodišnji Sporazum o suradnji.  Zahvaljujući vatrogascima Općine Rovišće koji su se svojom srčanošću i voljom hrabro borili protiv svih nedaća, francuska delegacija je baš njima odlučila donirati vatrogasnu opremu, kazao je VELU i dodao:

IZ FRANCUSKE STIGLA vrijedna donacija vatrogasne opreme za DVD Rovišće

– Vidjeli smo veliki profesionalizam i veliku sposobnost vatrogasaca, jedino što nedostaje vatrogascima DVD-a Rovišće jest oprema. Napravili smo malu gestu i donijeli mali dio opreme. Naša prva zadaća je bila zaštititi vatrogasce, pa je prva donacija prvenstveno u opremi vatrogasaca jer nam je zaštita vatrogasaca prvi i osnovni cilj.

Predviđa se da će suradnja ići u smjeru, da Općina Rovišće i DVD Rovišće budu njihovi posrednici u suradnji sa svim ostalim društvima u Republici Hrvatskoj.

– U Rovišću smo vidjeli veliki profesionalizam i veliko prijateljstvo, želimo da Rovišće bude naš predstavnik za cijelu Hrvatsku, naglasio je Thierry VELU, predsjednik Groupe de Secours catastrophe Français.

IZ FRANCUSKE STIGLA vrijedna donacija vatrogasne opreme za DVD Rovišće

Goran Vinković, zapovjednik DVD-a i zapovjednik vatrogasne zajednice Općine Rovišće demonstrirao je novu opremu te izrazio svoje zadovoljstvo donacijom.

– Zahvaljujući donacijama iz Francuske, sada možemo parirati s profesionalnim vatrogascima i to nam jako puno znači.

IZ FRANCUSKE STIGLA vrijedna donacija vatrogasne opreme za DVD Rovišće

Vatrogasna odijela za prilaz i prolaz kroz vatru, pumpe, potopne pumpe, motorne pumpe, dva agregata za električnu struju, zaštitne rukavice, čizme, samo su dio opreme koja je stigla iz Francuske. Tako je Vatrogasna zajednica Općine Rovišće opskrbljena novom skupocjenom opremom čija se vrijednost procjenjuje na 20 tisuća eura.

Sigurniji smo, imamo opremu, pa se ne moramo ničega bojati, a kolege su nam obećale pomoći i s hidrauličnom opremom, dodao je Vinković.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO