Još jedan veliki dan za Općinu Rovišće - Svečano otvorenje dječjeg vrtića Palčica
21. 02. 2020

U petak 21. veljače svečano je otvoren rekonstruirani i nadograđeni dio dječjeg vrtića Palčica.  Vrijednost ovog projekta prelazi 3,6 milijuna kuna. Općina Rovišće sama je odvojila više od dva milijuna kuna, a Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike za sada više od 1, 6 milijuna kuna.

Svečanom otvorenju prisustvovali su mnogi uzvanici. Uz načelnika Općine Slavka Prišćana, državnog tajnika Ivice Bošnjaka, prisutan je bio župnik, velečasni Stjepan Šprajc koji je novi prostor ujedno i blagoslovio.  Događaju su prisustvovali i predstavnici izvođača radova, projektanti,  ravnateljica dječjeg vrtića Palčica, općinski vijećnici sa predsjednikom Lukom Markešićem na čelu,  odgajateljice, roditelji, djeca  i drugi.

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan  i državni tajnik Ministarstva demografije svečanim su rezanjem vrpce obilježili veliki događaj u našoj općini. Zašto smatramo ovaj događaj važnim govore same činjenice da se kapacitet djece sa 35 povećao na gotovo 90 polaznika u četiri skupine iz čega možemo zaključiti da je proširenje bilo neophodno. Mjesečna cijena boravka u dječjem vrtiću Palčica  iznosi 1.630,00 kuna po djetetu od čega Općina Rovišće sufinancira iznos od 980,00 kuna, a roditelji plaćaju preostali  iznos od 650,00 kuna po djetetu. Na taj smo način olakšali roditeljima financiranje predškolskog odgoja njihove djece. Ove smo godine ostvarili  financijsku potporu od Ministarstva demografije u iznosu od 176.000,00 kn za subvenciju boravka djece u dječjem vrtiću.

Općina Rovišće jedna je od rijetkih općina gdje se demografska slika  kreće u pozitivnom smjeru i nadamo se da će i dalje rasti. Ovakvi veliki projekti mogu biti poticaj za općenito  bolju kvalitetu života, za poboljšane uvjete rada (nova oprema, igračke)  i kvalitete rada dječjeg vrtića te kako je načelnik općine Slavko Prišćan naglasio, poticaj za ostanak stvaranja budućnosti  mladih u domovini.

Dječjem vrtiću Palčica, njihovoj ravnateljici Kristini Manjkas, odgojiteljicama te svim zaposlenicima dječjeg vrtića želimo puno uspjeha u radu. Malim polaznicima, našoj djeci  želimo sretno i bezbrižno djetinjstvo, a učenje ispunjeno igrom i novim iskustvima.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO