Početak radova na izgradnji vatrogasnog centra DVD-a Rovišće
21. 02. 2020

Petak 21. veljače je vrvio velikim događanjima u općini Rovišće. Dan je započeo  najavljenom provedbom još jednog  projekta Zaželi nakon čega je uslijedilo svečano otvorenje dječjeg vrtića Palčica, a uspješan dan smo priveli kraju otvorenjem radova na izgradnji novog Vatrogasnog centra u Rovišću.

Projekt izgradnje Vatrogasnog centra Rovišće vrijedan gotovo 7 milijuna kuna je u suradnji s Općinom prijavilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Rovišće na tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“.

Predsjednik DVD-a  i zamjenik općinskog načelnika, Ivica Tanjić istaknuo je važnost izgradnje novog Vatrogasnog centra i zahvalio se u ime svih svojih kolega vatrogasaca. DVD Rovišće za sada broji 70 članova od kojih 20 operativnih odnosno osposobljenih vatrogasaca.

Vatrogasni centar gradi se na Laništu čime će i problem dosadašnje lokacije vatrogasnog doma biti riješen. Na novoj lokaciji će biti omogućen brži i efikasniji izlazak vatrogasaca na teren, a sami time i poboljšana kvaliteta rada u cilju što bolje brige i zaštite mještana.

Kraj izgradnje očekuje se kroz godinu dana kada DVD Rovišće slavi velikih 130 godina postojanja i uspješnog rada.

Župnik župe Rovišće, velečasni Stjepan Šprajc blagoslovio je početak radova. Načelnik općine Slavko Prišćan pohvalio je trud i rad DVD-a Rovišće i Vatrogasne zajednice općine Rovišće te istaknuo suradnju s dobrovoljnom vatrogasnom organizacijom  G.S.C.F.   iz Francuske. Napomenuo je kako je općina Rovišće uvijek spremna pomoći sredstvima iz općinskog proračuna koliko god je to moguće, a sve kako bi se vatrogastvo još više razvijalo, a stanovništvo se osjećalo još sigurnije.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO