U Rovišću potpisan sporazum o suradnji na provedbi projekta “Bilogorski puteljak svjetlosti”
21. 02. 2020

U Općini Rovišće će se provoditi još jedan projekt Zaželi – program zapošljavanja žena koji je rezultat kontinuiranog rada upravnog odbora Lokalne akcijske grupe „Sjeverna Bilogora“ i načelnika s ciljem pomoći lokalnom stanovništvu. U petak je u  vijećnici Općine Rovišće potpisan sporazum o suradnji na provedbi projekta "Bilogorski puteljak svjetlosti" programa zapošljavanja žena - Zaželi. Potpisan je od strane  LAG-a Sjeverna Bilogora koji je ujedno i nositelj projekta te uz Općinu Rovišće sa još osam Općina partnera u projektu: Kapela, Nova Rača, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.

Projekt ˝Bilogorski puteljak svjetlosti˝ vrijedan je 9.980.551,15 kn te je odobreno stopostotno financiranje  iz Europskog socijalnog fonda. Predviđeno je zapošljavanje 60 žena na području Lokalne akcijske grupe Sjeverna Bilogora, odnosno na području već spomenutih općina partnera u projektu. Šezdeset žena koje su ciljana skupina brinut će u razdoblju od dvije godine o minimalno 240 krajnjih korisnika. Predviđeno projektom je zapošljavanje jedne voditeljice/voditelja projekta, obrazovanje i osposobljavanje žena zaposlenica, a kao i u ostalim projektima nabavljat će se higijenske potrepštine, bicikli za žene i ostale promidžbene aktivnosti.

Općina Rovišće samostalno već nekoliko mjeseci provodi program Zaželi – „DA- želim posao“ kroz koji 10 žena brine za preko 40 korisnika. Nakon što se ovaj program počeo provoditi u našoj Općini, sve je više zainteresiranih za primanje ovog oblika pomoći, tako da će ovaj novi projekt LAG-e „Sjeverna Bilogora“ koji će se provoditi i u našoj općini bez sumnje biti uspješan.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO