POTPISANI UGOVORI S UDRUGAMA UMIROVLJENIKA ROVIŠĆE I PREDAVAC
07. 07. 2016

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa Đurđica Ištef Benšić je prvu polovicu tjedna provela radno na terenu potpisujući ugovore o financiranju projekata. U utorak 5. srpnja potpisala je ugovor o financiranju projekta „Računalna oprema za novo vrijeme“ s predsjednikom Udruge umirovljenika Rovišće Josipom Mesarovom u prostorijama Udruge umirovljenika u Rovišću, u nazočnosti domaćina načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana. Udruga umirovljenika je kandidirala projekt kako bi nabavili računalnu opremu i uredski namještaj vrijedan 10 tisuća kuna. Projekt im je odobren i samim time našli su se u društvu dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

-Od 2013. godine učinjen je značajan zaokret prema osobama starije životne dobi. Kao radno tijelo Županijske skupštine osnovan je Odbor za umirovljenike, donesen je program za umirovljenike sa ciljem poboljšanja kvalitete života, i otada surađujemo s umirovljeničkim udrugama. Ugovor koji ćemo danas potpisati dio je programa informatičkog opismenjavanja starijeg stanovništva – rekla je zamjenica Đurđica Ištef-Benšić.

Predsjednik Udruge umirovljenika Rovišće Josip Mesarov zahvalio je Županiji i Općini na potpori u radu. – Naša sredstva od članarina nisu dostatna za daljnji rad i razvoj Udruge, stoga nam puno znači što smo uspješno kandidirali projekt. Ovo je treći uspješni projekt, smatramo da će nam računalna oprema puno pomoći, i nadamo se da ćemo opravdati dobiveno povjerenje – rekao je predsjednik Mesarov.

Načelnik Općine Slavko Prišćan pozdravio je nazočne i poželio im dobrodošlicu u novouređeni prostor Udruge s kojom iznimno dobro surađuju.
– Zajedničkim radom Udruge umirovljenika Općine Rovišće i Bjelovarsko-bilogorske županije, došli smo do toga da smo uspjeli urediti ovaj prostor i da je sada u ovakvom stanju, te da u svakom trenutku koristi našoj Udruzi umirovljenika. Takvo financiranje, uz novi ugovor koji potpisujemo, je zasigurno potrebno udrugama, pogotovo ovako aktivnoj udruzi. To je aktivna pomoć Općine i Županije u osmišljavanju njihovog života, koja dokazuje koliko su Općine i Županije važne u vremenima kad se govori o njihovom preustroju. Mislim da je barem kod nas ovaj ustroj dobar i da ga treba sačuvati. Siguran sam da će se naša suradnja s Udrugom umirovljenika i ostalim udrugama nastaviti, i da oni zaslužuju imati ovakve uvjete kako bi održavali svoje sastanke i aktivnosti. U našem slučaju oni na korištenje imaju i općinski dom, koji smo nedavno aplicirali na još jedan natječaj kako bismo ga do kraja uredili, i dobili smo određena sredstva za njega. Još jednom zahvaljujem županu Damiru Bajsu i zamjenici Đurđici Ištef Benšić, i vjerujem kako će naša daljnja suradnja ostati na ovoj razini – rekao je načelnik Slavko Prišćan.

Nastavak potpisivanja ugovora bio je 6. srpnja. Naime, Udruga umirovljenika Predavac potpisala je ugovor o financiranju projekta „Društveno korisno i humano druženje“ u vrijednosti od 10 tisuća kuna sa Županijom. Predsjednik Udruge umirovljenika Josip Lovrić u prostorijama Udruge u Predavcu potpisao je sa zamjenicom župana Đurđicom Ištef Benšić ugovor o projektu čiji je cilj uređenje prostora udruge, izdavanje publikacije, pomoć članovima s malim mirovinama, te organizirati izlete i druženja.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO