Predsjednica Republike Hrvatske upoznata sa međunarodnom suradnjom između DVD-a Rovišće i francuskom GSCF
18. 10. 2019

U utorak 15. listopada 2019. godine općinski načelnik Slavko Prišćan uz vodstvo VZO-a, DVD-a Rovišće i predstavnike GSCF-a iz Francuske sastao sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović kako bi ju upoznali sa međunarodnom suradnjom sklopljenom između ovih organizacija.

Podsjećamo da je suradnja  rezultirala doniranjem opreme DVD-u Rovišće u vrijednosti većoj od 100 tisuća eura. Francuski vatrogasci uz donaciju provode i obuku o pravilnom korištenju iznimno skupom opremom. Trenutno DVD Rovišće, zahvaljujući ovoj uspješnoj suradnji, posjeduje opremu kakvu nemaju i neke profesionalne postrojbe u RH. 

Predsjednik GSCF-a Thierry Velu je upoznao predsjednicu kako njihova organizacija pomaže u prirodnim katastrofama diljem svijeta a u Hrvatsku i Općinu Rovišće se doslovno zaljubio. Temeljem ove suradnje i potpisanog sporazuma općinski načelnik i  DVD Rovišće imaju pravo i obvezu u slučaju prirodne katastrofe u Hrvatskoj pozvati ih da priteknu u pomoć.  Cilj sada već iznimno dobrih prijatelja iz Francuske je u općini Rovišće oformiti centar za daljnju  distribuciju opreme  diljem Hrvatske kao bi hrvatski vatrogasci bili što bolje opremljeni i obučeni za reagiranje prilikom bilo kakvih nesreća u kojima vatrogasci mogu intervenirati.

 

Kako će DVD Rovišće iduće godine proslaviti 130 godina postojanja, općinski načelnik je zamolio Predsjednicu Republike Hrvatske da preuzme pokroviteljstvo ove obljetnice DVD-a Rovišće . Predsjednicu je i kao dopredsjednik HZO u RH izvijestio kako općine iz svog proračuna izdvajaju znatna sredstva  za funkcioniranje dobrovoljnog vatrogastva na svojim područjima, te ju je zamolio za još veću podršku kod  izmjene Zakona o vatrogastvu kako bi se omogućilo i manjim mjestima pravo na još  brže i kvalitetnije vatrogasne intervencije.   

Predsjednica je pohvalila uspostavljenu međunarodna suradnju koja će pružati podršku hrvatskom vatrogastvu te je zahvalila na dosadašnjim i budućim donacijama i podršci.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO