U tijeku je veliki projekt pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“
11. 10. 2017

U Bjelovaru je u tijeku veliki projekt pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“. Predstavnici izvršitelja projekta, Vodoprivredno-projektni biro, Hidroprojekt-ing, SI consult, Elektroprojekt i Ka projekt, predstavili su kompletan projekt, njegov sadržaj i stupanj izvršenja u utorak 3. listopada u velikoj vijećnici Grada Bjelovar.

U tijeku je veliki projekt pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“

– Pozdravljam sve nazočne koji su izdvojili dragocjeno vrijeme i došli na prezentaciju. Zahvaljujem svim suradnicima, predstavnicima izvršitelja projekta, partnerima, stručnim službama, kao i ostalima koji ovom projektu pružaju podršku, a posebno gospodinu Korušecu koji je u prethodnom mandatu prepoznao ovaj projekt, rekao je na samom početku predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić.

U tijeku je veliki projekt pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak također se zahvalio prijašnjem gradonačelniku, Antunu Korušecu koji je praktički odobrio da projekat danas bude takav kakav je.

– Ovo je vrhunski projekt koji će jako puno značiti za grad Bjelovar u slijedeće četiri godine. Sama činjenica da je projekt težak 200 milijuna kuna, govori dovoljno sama za sebe. Od tog iznosa Grad Bjelovar treba osigurati deset milijuna kunaVodne usluge i Komunalac deset milijuna kuna. Imat ćemo Pročišćivač voda u slijedeće četiri godine završnog stadija što ima jako malo gradova u Republici Hrvatskoj. Oko 180 milijuna kuna dolazi na područje Bjelovara tijekom slijedeće četiri godine. Ovim projektom, udio kanalizacijske mreže podići ćemo sa nekih 40 na 70 posto. Mnogi naši građani imati će nešto što sanjaju već dugo. I mnoga ruralna mjesta imati će upravo tu mogućnost. Projektom će se tako obnoviti jedan veliki dio dotrajale mreže, što će značiti velike uštede kod tvrtke Vodne usluge Bjelovar. Na kraju krajeva, od 180 milijuna kuna, siguran sam da će kao podizvođači ili u nekom drugom obliku suradnje, biti i bjelovarske tvrtke. Novac koji će tijekom nadolazećih godina stizati u Bjelovar značiti će jedan veliki generator novih radnih mjesta i gospodarskih aktivnosti u Bjelovaru. Grad Bjelovar će indirektno ući u ovaj projekat, nakon što jedna faza projekta završi. Smatram da smo dobro procijenili da ne treba čekati, već iskoristiti priliku pošto će se korzo prokopati i uči u priču vezanu za njegovu rekonstrukciju. Zašto ne bi iskoristili EU sredstva i sami se nadovezali na cijelu situaciju, kako bismo dosita napravili jedan prekrasan bjelovarski korzo, baš kao „šlag na tortu“ cijeloga projekta. Naš Komunalac i Vodne usluge su firma koja se zaista ima čime pohvaliti i doista dobro radi. Svima želim puno uspjeha i da se sve odradi kako treba. S EU fondovima zaista treba biti oprezan, ali smatram da u Komunalcu i Vodnim uslugama rade sposobni i pametni ljudi. Svi zajedno možemo napraviti puno, bitno je zajedništvo i međusobna potpora. Na tome svima zahvaljujem rekao je gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak.

U tijeku je veliki projekt pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“

– Ovo je odličan način da postignemo potrebnu koordinaciju, kako bismo sve odradili na nivou i projekat učinili što uspješnijim. Kroz projekt treba napraviti gotovo 20 kilometara kanalizacijske mreže, 20 kilometara što rekonstrukcije, što gradnje novih vodoopskrbnih cjevovoda. Isto tako treba dograditi na završni stupanj tih 47 tisuća “ekvivalent stanovnika”  što će zaista podići standard, i isto tako omogućiti gospodarske aktivnosti, ali i bolju kvalitetu življenja na ovom području. Sada kada smo sve to projektirali, ne smijemo pasti na realizaciji. Rekao bih da je ovaj projekat izuzetno važan i za cijelu Hrvatsku, jer sredstva dodijeljena na ovom projektu na razini države iznose više od milijardu eura. Tako da upravo o svima nama koji smo na terenu ovisi uspješnost, kako nam u slijedećem razdoblju nešto ne bi bilo uskraćeno ili čak već u ovom, ukoliko nešto slabije realiziramo. Nadogradnja uređenja korza na osnovni projekt je jako dobra, kako bismo više toga učinili. Zašto bi se građani dvaput uznemiravali i zašto bi se dvaput bušilo i kopalo, ako se sve može odraditi odjednom? Tu inicijativu posebno pozdravljam. Dobra zajednička koordinacija i planiranje radova ključan su element svega. Što se tiče početka radova, pričamo o proljeću, početku ljeta na području grada Bjelovara. Veliku korist imat će i dio naselja koji sada nisu priključeni na sustav vodoopskrbe, prema mojoj informaciji riječ je oko 1 500 ljudi koji će sada dobiti pitku vodu, dok će se više od dvije tisuće stanovnika moći priključiti na kanalizacijske sustave. Zbog određene koncepcije, jedno je područje ostalo izvan obuhvata projekta, no pozivam sve da zajednički riješimo tu situaciju, kako nitko ne bi ostao uskraćen. Postoje Mjere iz ruralnog razvoja, pa tako postoji mogućnost apliciranja projekta vrijednog milijun eura. Na taj bismo način mogli riješiti taj problem, a konkretno radi se o Rovišću. Osobno vjerujem u uspješnost dobivanja tih sredstava i radova. Ako neće biti uspjeha na taj način, uvijek postoje Hrvatske vode koje će pomoći razvijati sustav odvodnje, vodoopskrbe i ostalog, rekao je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 
 
  Vijesti - Sve
Rekonstrukcija prizemlja zgrade Društvenog doma Rovišće
 
 
Središnji državni ured za šport
Izjava o pristupačnosti
DA - ŽELIM POSAO